Кога е кинеската Нова Година 2017 – Што е 2017 Животните на годината?

Chinese New Year is usually celebrated after a month from the original new year and it is one of the widely celebrated festivals across China. If you’re still wondering about Кога е кинеската Нова Година 2017..ти си тука на вистинското место.

Како да го прослават кинеската Кинеската Нова Година 2017?

кога е кинеската Нова Година 2017
Кинезите имаат обединување на семејството и пријателите на вечера и да почне прославата на кинеската Нова Година на овој начин. На прославата на Кинеската Нова Година се големи и помпезни.

Многу подароци размена на 2017 Кинеската Нова Година и сакаат едни со други со благослов за годината што доаѓа.

Зошто е Кинеската Нова Година се слави?

Кинеската Нова Година беше одбележан од страна на кинеските фармери да го означи почетокот на нови култури и желба за добра жетва во сезоната. Традицијата е продолжување од години и истите се врши доставува од страна на сегашната генерација со кинески новогодишни прослави добивање големата секоја година.

Плаќање: кинеска Нова година 2017 цитати

2017 Кинеската Нова Година на животните

Секоја година, Кинеската Нова година има животно поврзани со него. кинеска Нова година 2017 Животното е Петел т.е.. женски птица.

кинеска Нова година 2017 животните: петел

кинеска Нова година 2018 животните: куче

 

Кога е кинеската Нова Година 2017?

кинеска Нова година 2017 датум: 28-ти јануари, 2017

Се надеваме дека ова одговори на вашето прашање, кога е Кинески нова година 2017.

 

Што Кинески направи на кинеската Нова Година 2017?

Подарок црвени пликови на среќа во пријатели

Кинеската подарок убави црвени пликови што се кинеската нови подароци година да посакувам среќа на пријатели и се шири среќа. Односот е дополнително врзани со вечера заедно.

Украсете згради со црвена боја

Зградите се украсени со црвени листи, црвени капи и сите декоративни материјали во црвена боја слави Кинеската Нова Година 2017. Разни натпревари се одржуваат.

пука петарди – Среќна Кинеска Нова Година 2017

Како може некој да го прослават Нова Година без пука петарди. Кинеската пукна петарди за да го прослават новата година. Небото е обоен црвено со петарди лулка на поранешниот во текот на ноќта. Прославата се огромни и огромен толпата собира околу клучните точки во градот за да го прослават овој голем ocassion.

Плаќање: Кинеската Нова Година Позадини 2017
молејќи

Кинески моли со кинески стихови на Кинеската Нова Година 2017.

Се надеваме дека ќе се најде нашиот напис беше топ вест и ќе го споделат тоа со вашите пријатели и семејството. Се надеваме дека сега ќе се јасни со Кога е кинеската Нова Година 2017 и кинеската Нова Година 2017 животните?